Svagt stöd för Euron

En kort kommentar till Bankirens senaste inlägg om Euron.

Bankirens om att en övergång till Euro just nu inte känns särskilt aktuell var inte speciellt kontroversiellt. Snarare är jag en i den stora massan med den åsikten. Svenska institutet för europapolitiska studier, sieps.se, har  med hjälp av data från SOM-institutet undersökt hur stödet för euron har utvecklats över tid.

Opinion_Euro_2003-2012

Intressant att notera att förra året var endast 9 % av de tillfrågade som tyckte att det var ett ”bra” eller ”ganska” bra förslag att ”Sverige borde införa euro som valuta”. 2012 var skillnaden mellan de som var emot införande av euro, och de som var för hela 67 procentenheter. Tre år tidigare hade emot-sidan ett försprång på endast 3 procentenheter.

Jag tror dock inte att det är så många som delar min uppfattning om att vi skall införa ett kontantlöst samhälle. Egentligen har jag ingen aning om hur opinionen ser ut i den frågan. Hoppas att någon beställer en sådan studie från något undersökningsföretag framöver.

Det kanske rent av vore något för bankiren.se att beställa en sådan studie. Men det ligger långt över budget för den här sidan just nu. Får nog införa lite annonser på den här sidan i så fall för att finansiera en sådan.

Vision: Bankirens årliga barometer för ett kontantfritt samhälle

Det kommer nog tyvärr att dröja ett tag innan den är på plats.

Hälsningar Bankiren.se

 

Taggar: , ,
Publicerad i Omvärld