Pensionsrådgivning

Orange_envelope_cleaned

Bankiren har generellt en ganska sval inställning till så kallade ekonomiska rådgivare. Detta oavsett om de kallar sig ”personlig bankmän” eller ”försäkringsrådgivare”. Vi har absolut ingenting emot varken individerna, deras arbetsuppgifter eller de företag som de företräder. Det är den affärsmodell som ofta förekommer i dessa sammanhang som är problemet.

Problemet som jag refererar till har inom branschen många fina namn. På ren svenska heter det provision.

Det ligger i sakens natur att en rådgivare skall vara oberoende och se till sin klients bästa. Men när incitamentstrukturen belönar de rådgivare som kan sälja de produkter som ger bäst provision finns det naturligtvis en uppenbar risk för intressekonflikter.

Så när du diskuterar ditt sparande eller dina försäkringar med din rådgivare – är det verkligen ditt bästa som ni diskuterar?

Naturligtvis kan en rådgivare vara till jättestor hjälp, men tänk efter själv hur du verkligen vill att dina pengar skall förvaltas, dvs tillse att du blir

Din egen bankir!

Dock finns det naturligtvis en risk med att alltid lita på sin egna övertygelse och inte ta in omvärlden. Av denna anledning har Bankiren valt att tacka JA till en s.k. oberoende rådgivning gällande hur Bankirens tjänstepension skall förvaltas. Det skall bli ett spännande möte. Jag lovar att gå in mötet med ett öppet sinne och återkomma till er med mina erfarenheter. Jag är inte helt van vid att sitta på den sidan av bordet

Tills nästa gång. Lägg dina pengar på något som du verkligen uppskattar men spara in på något som inte gör dig lycklig.

Väl mött

/Bankiren

Taggar: , , ,
Publicerad i bank, Spara